Projekti v šolskem letu 2010-2011

 

Vaja Evakuacije

vrh __^

 

O B V E S T I L O !

 

 

 

V soboto, 7.5.2011 bodo učenci 1. do 3. razreda v dopoldanskem času sodelovali na »Železarskih igrah«, ki bodo potekale na Stari Savi, za učence od 4. do 9. razreda pa je predviden tehniški dan. Za vse učence je malica v šoli. Kosila ta dan ni. Podrobne informacije bodo učenci še dobili od svojih razrednikov.

Tehniški dan:

»Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami«


Vsebine:

  • evakuacija s prikazom reševanja z višin (GARS Jesenice)

  • predstavitev enot za zaščito, reševanje in pomoč ( Policijska postaja, PGD Jesenice, Center za obveščanje 112, GRS Jesenice,…)

 


                                                                                Ravnatelj
Jesenice, 03.5.2011                                               Robert Kerštajn, prof.


 

 

Pomladna papirna akcija

vrh __^

Pomladna papirna akcija je potekala 12. in 13. aprila 2011, kjer smo bili zelo uspešni, saj smo zbrali 40.440 kg papirja. Za veliko zbrano količino starega papirja se moramo zahvaliti vsem sodelujočim učencem naše šole, še posebno njihovim staršem , sorodnikom ter vsem, ki so sodelovali pri tako množičnem zbiranju in prinašanju odpadnega papirja. Zahvala gre tudi vsem vpletenim učiteljem in ostalim vpletenim delavcem naše šole, ki so skrbeli za tehtanje in zapisovanje vseh kilogramov dostavljenega papirja.


Denarna sredstva od zbranega odpadnega papirja se nakažejo Šolskemu skladu, ki ima pred seboj cilj, da postavi garderobne omarice še za razredno stopnjo. S tako res pridnim zbiranjem naj bo kmalu uspelo realizirati zastavljeni cilj.


Objavljamo količino zbranega papirja po oddelkih, posebej je zapisanih prvih deset oddelkov.


Oddelki, ki so se posebej potrudili, so naslednji:

 

MestoRazredKg
1.2.b3098
2.8.a2753,5
3.7.c2493
4.5.b2082
5.1.a2066
6.4.b2043
7.3.a2027,5
8.5.c1919
9.6.a1910
10.3.b1821

 

Ob zaključku že četrte papirne akcije v dveh šolskih letih lahko ugotovimo, da ste se tudi ob zbiranju starega, odpadnega papirja vsi vpleteni zelo potrudili, saj tako obsežno zbiranje zahteva dosti priprav: zbiranje, shranjevanje, dostava, vzeti si čas... Resnična hvala vsem, ki ob koncu odlično opravljenega dela pogledamo nazaj in si mislimo: ob zbiranju papirja sodeluje lahko veliko oseb in z njimi navežemo poseben odnos, začutimo povezanost, da delamo zopet za skupno dobro.


In naj zaključim poročilo z mislijo, ki je stalnica naših poročil papirnih akcij:


Še naprej zbirajte in shranjujte star, odsluženi papir, da bomo solidarnost ohranili še naprej.

 

Učiteljica
Petra Hrovat


 

 

Zbiranje zamaškov za deklico Mio zaključeno

vrh __^

Od začetka šolskega leta 2010/2011 do konca koledarksega leta smo zbirali plastične zamaške za oslepelo deklico Mio iz Zidanega Mosta, ki je oslepela iz neznanega razloga. Skupaj z vami, pridnimi zbiratelji zamaškov, ki vam ni vseeno za pomoči potrebnih mladih ljudi, smo tokrat zbrali 780 kg zamaškov (240 €). Vsakemu posebej najlepša hvala. Z vsako akcijo se nam pridružuje vse več zbirateljev, kar smo zelo veseli, saj lahko na ekološki način pomagamo pomoči potrebnim in naravi. Večjo zalogo zbranih zamaškov nam prispevajo vrtci z Jesenic, Hrušice, Kranjske Gore; OŠ Koroška Bela; Acroni; GARS Jesenice in mogoče še kdo, pa mi ne vemo in vas prosimo, če nam sporočite.
 

Do konca šolskega leta zbiramo zamaške za prvošolčka Roka Arkota iz OŠ dr.Ivana Prijatelja Sodražica


Kot navadno po odvozu zamaškov se akcija zbiranja zamaškov nadaljuje. In tudi tokratse.
Do konca šolskega leta prinašajte zamaške z namenom pomagati učencu 1. razreda OŠ Sodražica, katerega je bolezen za vedno prikovala na invalidski voziček. Rok potrebuje dvigalo doma in ustrezno prirejeno vozilo.

 

Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujemo.

 

Petra H.

   


 


 

 

Karitasov projekt: V smeri podnebne pravičnosti

vrh __^

Nekaj skupin iz podaljšanega bivanja se je odločilo, da se pridruži Karitasu, ki si prizadeva osveščati mlade, kako pomembno je, da se ohranja naše okolje. Izdelovali so uporabne izdelke iz odpadnega materiala.


V projektu so sodelovale učiteljice podaljšanega bivanja: Špela Skodlar, Sonja Šebjanič, Mirnesa Džananović in Marija Baš.

Več si lahko ogledate v rubriki: Dogodki in odmevi.

 

Zapisala Marija Baš
 


 

 

Podajte nam roko

vrh __^

Letos smo se že drugič pridružili akciji »Podajte nam roko!«. Projekt organizira podjetje Nivea v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Z njim želi zagotoviti sredstva za izobraževanje najmlajših, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin.

Na naši šoli je projekt potekal prvi teden po jesenskih počitnicah. Sodelovala je cela šola; razredna stopnja, predmetna stopnja, podaljšano bivanje in jutranje varstvo. Čeprav smo imeli časa le štiri dni, nam je uspelo zbrati 570 rokic, torej 285 EUR. To je 33 rokic več kot lani, kar pomeni, da skupaj z Učnim skladom Nivea tudi mi podiramo naše rekorde. Učni sklad Nivea je letos zbral rekordnih 79.868 rokic, kar je 39.934 EUR za otroke. Rokice, ki so bile narisane in poslane preko spleta tu niso štete, ker za te ne poznamo števila.

 

Lepo je videti rezultat, ko stopimo skupaj zaposleni in učenci, kaj vse zmoremo. Hvala vsem, ki ste nam podali roko!

Vodja projekta

Mirnesa Džananović, prof.


 

 

Septembrski projekt JABOLKO  v podaljšanem bivanju

vrh __^

V vseh oddelkih podaljšanega bivanja na naši šoli je v septembru potekal projekt JABOLKO. Vsi se zavedamo pomena zdravega prehranjevanja naših otrok. Poseben pomen ima uživanje sadja in to je bila tudi rdeča nit tega projekta. Ker pa je jabolko sadež, ki raste po vseh sadovnjakih pri nas, je zato pomembno, da tudi otrokom približamo pomen avtohtonega sadja.


Tako smo v projektu izvedli:


- Razgovore o sadju, sadovnjaku, spoznavanje različnih vrst jabolk.
- Pogovarjali smo se, kaj lahko iz jabolk vse naredimo.
- Prebrali smo zgodbe, ki so povezane s to temo.
- Izdelovali različne likovne izdelke: slikanje sadovnjaka, izrezovanje jabolk, slikanje jabolk z akvareli, oblikovanje iz plastelina, slikanje tihožitja, gubanje črvička…
- Skuhali smo tudi jabolčne jedi: čežano, kompot, jabolčne rezine. Nekatere skupine so imele sadni piknik. Izdelali so tudi jabolčno – korenčkovo solato.
- Otroci so od doma prinesli tudi kuharske knjige in v njih smo poiskali recepte za jedi iz jabolk.


Otroci so aktivno sodelovali pri pripravi jedi, kar je še dodatno povečalo interes za uživanje sadja. Seveda pri tem nismo pozabili na higieno rok in umivanje sadja.


Naše likovne izdelke smo tudi razstavili, da so si jih lahko ogledali starši, učenci in zaposleni na šoli.


Za aktiv OPB sestavek napisala Marija Baš

 

Povezava na galerijo slik

 


 

 

Zbiranje plastičnih zamaškov se nadaljuje

vrh __^

 

V šolskem letu 2010/2011 nadaljujemo z zbiranjem plastičnih zamaškov. Namen ekološke in humanitarne akcije zbiranja plastičnih zamaškov bo prispevati sredstva za 5-letno Mio iz Zidanega Mosta, ki je od lani spomladi iz neznanega vzroka oslepela. Z zbranimi sredstvi ji bomo pomagali do izvedbe operacije v tujini.

 

 

Veseli nas, ker se nam pridružuje vedno več ljudi, ki so pripravljeni pomagati. Plastične zamaške lahko prinesete v škatlo, ki je v hodniku razredne stopnje. Ker je naša škatla v hodniku hitro polna, prosim vse tiste, ki imate večjo količino zamaškov, da jih shranite in pripeljete pred šolo dan pred odvozom. O dnevu odvoza vas bomo pravočasno obvestili. Pridružite se nam!