Oddelki podaljšanega bivanja in jutranjega varstva

Obvestila, dogodki, aktivnosti...

Šolsko leto 2009-2010

Zaključek podaljšanega bivanja v 1. razredih

vrh __^

Zaključek podaljšanega bivanja v 1. razredih

V ponedeljek, na prvi poletni dan, 21.6.2010, smo imeli v oddelkih podaljšanega bivanja 1. razredov zelo veselo in ustvarjalno popoldne.


Po kosilu smo si na grafoskopu ogledali zgodbo o Piki Pikapolonici ter zapeli nekaj poletnih pesmi. Odšli smo v učilnico, kjer je bilo že vse pripravljeno za ustvarjalne delavnice: barvanje čarobnih kamenčkov, lepljenje motivov na počitniške zastavice ter Lego ustvarjalnica.


Otroci so veselo ustvarjali ter se veselili izdelkov tako, da nam je skoraj zmanjkalo časa za posladek – sladoled. No, pa so starši potrpežljivo počakali svoje »podaljšančke«, da so pojedli. Imeli smo se lepo! Nekaj utrinkov si lahko pogledate tukaj.


Želimo vam lepe in dolge počitnice, jeseni pa nasvidenje!


Učiteljice v PB 1. razredov: Marija Baš, Nevenka Urbas, Alenka Derlink, Sonja Šebjanič


 

Zaključni izlet OPB 4. in 5. razred

vrh __^

Zaključni izlet OPB 4. in 5. razreda

Učenci OPB 4. in 5. razreda smo v četrtek 10. junija uživali na Ranču Mrcina v Bohinju, v družbi islandskih konjev. Gospod Robi nam je podrobno predstavil to pasmo konj in nas podučil o pravilnem ravnanju z njimi. Vsak izmed nas si je lahko izbral svojega konja, na katerem je pod strokovnim vodstvom odjahal v naravo. Na koncu jih je bilo treba tudi skrtačiti in jim očistiti kopita.

 

Obiskal nas je gorski reševalec, ki nam je predstavil obvezno opremo, ki nas varuje pred poškodbami v gorah. Primer reševanja v gorah smo izkusili tudi na lastni koži.

 

Uživali smo tudi v zabavnih igrah. Metali smo podkve, streljali z lokom in smučali sredi poletja. Na koncu smo si zaslužili še sladke palačinke.

 

Preživeli smo čudovit dan, ki nam bo še dolgo ostal v lepem spominu. Oglejte si še galerijo slik.

 

Učenci in učiteljica v OPB.
 


 

Zaključni izlet OPB 2. razred

vrh __^

Zaključni izlet za 2. razred OPB

Učenci 2. OPB smo v sredo 9. junija uživali na igrišču v Lescah. Tja smo se peljali z vlakom. Na igrišču je bilo veliko igral in vsi so bili polno zaposleni.


Vmes smo se osvežili še s sladoledom, potem pa smo se kmalu odpravili nazaj na železniško postajo.


Na koncu smo bili malo opečeni, malo utrujeni pa zelo zadovoljni.
Zaključni izlet nam bo vsem ostal v lepem spominu. Tukaj si lahko ogledate nekaj fotografij.

 

Cirila Kuraš in Mirjam Janjoš


 

Velika noč

vrh __^

Velika noč

Učenci oddelkov podaljšanega bivanja smo se lotili izdelovanja pirhov in drugih velikonočnih izdelkov. Uporabili smo različne tehnike, materiale in motive. Tako so nastali raznovrstni pirhi, košarice, gnezdeca, kokoške…

 

Izdelke si lahko ogledate v galeriji slik.

 

Učenci in učiteljice OPB
 


 

Pustno rajanje

vrh __^

Pustno rajanje

»Podaljšančki« smo v torek, 16. februarja, imeli pustno rajanje, kjer so se predstavile vse naše simpatične maškare.


Najprej pa so čarovnice Uršula, Vilma, čarovnica iz Janka in Metke in čarovnica iz Bradavičarke zaplesale svoj čarovniški ples.


Nato je čarovnica Uršula povedala nekaj šal, ki si jih čarovnice iz Cerknice pripovedujejo ob dolgih večerih.


Čarovnica iz Janka in Metke je hotela otroke prelisičiti s piškoti in prestami, pa ji ni uspelo, ker naše maškare dobro poznajo pravljico.


Nato pa je čarovnica Vilma razglabljala o tem kako ima lepa očala in kako zna čarati. Na žalost je slepa kot kura (Batman se ji je zdel prelep črv) in čarati tudi ne zna, saj je njen ubogi črni maček Vili sedaj prelepa rumena račka.


Preizkušali pa smo tudi čarovnici Sonjo in Mirneso, če sta sploh pravi čarovnici. Morali sta dokazati, da znata leteti na metli in da znata čarati.


Na koncu pa je naša čarovnica Mirjam, čarovnica iz Bradavičarke, naučila vse naše maškare čarovniški ples. Tako smo imeli na koncu celo telovadnico maškar, ki so veselo plesale in se zabavale.

 

Vzgojiteljice OPB.

 

Oglejte si še:

 


 

Novoletni bazar OPB

vrh __^

Novoletni bazar

V četrtek, 10. decembra 2009 je avla šole zaživela v prazničnem vzdušju. Učenci oddelkov podaljšanega bivanja so skupaj s svojimi učiteljicami in učiteljem staršem pripravili pravi praznik.

 

Priprave na ta dogodek so se pričele že mesec prej. Otroci so izdelovali voščilnice, različne novoletne obeske, lučke, ikebane, adventne venčke, darilne vrečke in škatlice, nakit, vazice in druge praznične izdelke, ki so jih prodajali na stojnicah.

 

Vsaka skupina se je predstavila tudi s kratkim kulturnim programom. Učenci prvega razreda so ritmično uprizorili pesmico Brunda gunda in zapeli svojo himno. Drugi razred se je predstavil s pesmicama Lev in Pajek. Učenci tretjega razreda so v pesmi gradili prijateljstvo, zapeli in zaplesali V sobi 102 ter pripravili pravo modno revijo Štirje letni časi. Učenci četrtih in petih razredov pa so uprizorili kratko dramsko igrico Snežak in zimske radosti predstavili v obliki plesa.

 

Zahvaljujemo se vsem staršem, ki ste s svojo udeležbo in prispevki pripomogli k prazničnemu vzdušju in predvsem razveselili svoje otroke.

 

Sodelovali smo tudi pri novoletnem srečanju upokojencev naše šole, kjer smo naše izdelke ponudili na tržnici.

 

Učenci in učitelji OPB

 

Oglejte si še:


 

Modna revija

vrh __^

Modna revija

V oddelkih podaljšanega bivanja 1. in 2. razredov smo z otroki v mali telovadnici pripravili modno revijo. Otroci so se z veseljem in pričakovanjem pripravljali, se preoblačili, se učili pravilne hoje, se učili odpravljati tremo pred nastopom, predvsem pa so se zabavali in sprostili.
Pri pripravah so sodelovale učiteljice PB: Marija Baš, Alenka Derlink za1. razrede in Mirjam Janjoš in Cirila Kuraš za 2. razrede.

Naš nastop si lahko ogledate v galeriji slik.