Šolsko leto 2010-2011

 

Zaključni izlet 3. razred OPB

vrh __^

V četrtek, 16. junija 2011, smo se učenci 3. razredov organiziranega podaljšanega bivanja z učiteljicami Sonjo, Mirjam in Sergejo odpravili na težko pričakovani izlet » presenečenja ». Pot nas je vodila na morje, v Piran. Tam smo si ogledali prenovljeni akvarij, uživali smo ob opazovanju raznovrstnih morskih prebivalcev. Sledil je ogled Pirana, na obali pa smo ugotavljali ali je morje še slano in ob tem doživeli bližnje srečanje z morskim valom. Na Debelem Rtiču smo si privoščili kosilo, nato pa je sledila nujno potrebna igra na tamkajšnjih igralih. Veseli in polni vtisov smo se vrnili domov. Zahvaljujemo se gospodu ravnatelju, da nam je omogočil izlet in prispeval tudi nekaj finančnih sredstev.

 

Nekaj slik lahko najdete tukaj.

 

Za OPB: Mirjam Janjoš


 

 

Podaljšano bivanje, razstava v avli

vrh __^

Vsi oddeli podaljšanega bivanja od 1. do 5. razreda so v avli šole pripravili razstavo slik in risb z naslovom Cvetje.


Nekaj njihovih izdelkov si lahko ogledate v foto galeriji.


Vabljeni k ogledu!

 

Za OPB: Marija Baš


 

 

Velikonočna razstava izdelkov otrok iz podaljšanega bivanja

vrh __^

Otroci iz podaljšanega bivanja so pripravili prisrčno razstavo izdelkov za veliko noč. Tako smo lahko na razstavi občudovali kokošnjak s piščančki, kokošmi in petelini iz valovite lepenke, gosjo družino, zgibane putke s pisanimi repi, oranžno-rdeče-rumene kokoši, ki jih lahko kot okras postavimo na mizo, zanimivo pobarvane odlitke iz mavca, košarice, rože, zajčke, šopke, piščančke iz stiropornih jajčk, s servietno tehniko kaširane velike pirhe, velikonočne jajčke kot lutke na kuhalnici, kokoške iz valovite lepenke , ki jih lahko vključimo v velikonočni pogrinjek…


Pestre izdelke si lahko ogledate v fotogaleriji.

 

Za OPB: Marija Baš


 

 

Praznovanje prihoda pomladi v oddelkih podaljšanega bivanja

vrh __^

V sredo, 23.3.2011 smo oddelki podaljšanega bivanja od 1. do 5. razreda praznovali prihod pomladi. Otroci so plesali ob skladbah in otroških pesmih, pripovedovali izštevanke in pesmi o pomladi, zapeli pesmi o pomladi ter ugotavljali razlike med zimo in prihajajočo pomladjo. Prireditev je vodila Mirjam Janjoš. Otrokom je bila prireditev zanimiva in z veseljem so nastopali.

 

Za aktiv OPB: Marija Baš


 

 

Obisk slaščičarne v Park hotelu na Bledu

vrh __^

 

Obisk slaščičarne v Park hotelu na Bledu


 

 

Ogled filma Mi gremo po svoje

vrh __^

Ogled filma Mi gremo po svoje – z oddelki podaljšanega bivanja

 

V okviru filmsko – gledališke vzgoje, smo si vsi oddelki podaljšanega bivanja ogledali film Mi gremo po svoje. Predhodno smo izvedli razgovore na temo v filmu. Odziv otrok na predstavo je bil zelo dober in naslednji dan so si otroci spet želeli razgovora o vsebini filma.

 

Za aktiv OPB napisala Marija Baš


 

 

Projekt LUTKE v podaljšanem bivanju

vrh __^

V oddelkih podaljšanega bivanja smo izvedli projekt LUTKE. Pogovarjali smo se o vrstah lutk, njihovi izdelavi ter o lutkovnih igrah. Ker otroci najmanj poznajo senčne lutke, smo jim vzgojiteljice zaigrale glasbeno – lutkovno igro Rokavička, s senčnimi lutkami.


Ker je predstava navdušila otroke, smo se tudi z otroki lotili izdelovanja lutk. Skupine so izdelale različne lutke. Vabljeni ko ogledu v foto galeriji!


Za aktiv OPB : Marija Baš


 

 

Božično novoletni bazar v PODALJŠANEM BIVANJU

vrh __^

V četrtek, 9.12.2010 smo oddelki podaljšanega bivanja izvedli božično novoletni bazar. Otroci so ga že težko pričakovali, saj so se skupaj z učiteljicami nanj pripravljali že nekaj tednov.

 

Vsaka skupina je izdelala unikatne izdelke. Na postavljenih stojnicah je bila tako ponudba zelo pestra, obiskovalci bazarja so lahko izbirali med darilnimi škatlicami, božički, medvedki, punčkami, opicami, različnimi obeski, spominskimi knjigami, mapami z mandalami, lončki za barvice, unikatnimi ikebanami, voščilnicami,…, zadišalo pa je tudi po domačih piškotih.

 

Otroci so imeli veliko dela s prodajo, saj se je obiskovalcev trlo in izdelki so kar kopneli. Otroci in učiteljice smo bili z izvedbo bazarja zelo zadovoljni.

 

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas obiskali in kupili izdelke. Vsem želimo prijetne praznike, se vidimo naslednje leto!

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate tukaj.
 


 


 

Obisk botre Jeseni v podaljšanem bivanju

vrh __^

Lepega jesenskega dne smo za vse skupine v podaljšanem bivanju pripravili presenečenje. Otroke je prišla obiskat botra Jesen. Otroci so ji zapeli nekaj jesenskih pesmi, česar se je zelo razveselila. Otroke je povprašala, če kaj vedo o pridelkih na polju in vrtu in če radi jedo sadje. Otroci so ji navdušeni odgovarjali in se smejali njenim domislicam. Na koncu so skupaj zaplesali »fižolčkov« ples.

 

Za aktiv OPB napisala Marija Baš
 

Povezava na galerijo slik


 

 

Teden otroka v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice

vrh __^

Teden otroka se je v podaljšanem bivanju začel zelo pestro. V sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice in Zavodom za šport Jesenice smo v ponedeljek, 4.10.2010, izvedli različne športne in plesno dejavnost. Dejavnosti so potekale od 13.15 ure do 15.00 ure. Sodelovalo je preko 200 otrok, ki so vključeni v podaljšano bivanje od 1. – 5. razreda.


Otroci so z navdušenjem sodelovali in čas za druženje nam je hitro minil. Vsi smo si bili enotni, da si takega sodelovanja še želimo.


Za aktiv OPB napisala Marija Baš

 

Povezava na galerijo slik


 

 

Septemberski projekt JABOLKO v podaljšanem bivanju

vrh __^

V vseh oddelkih podaljšanega bivanja na naši šoli je v septembru potekal projekt JABOLKO. Vsi se zavedamo pomena zdravega prehranjevanja naših otrok. Poseben pomen ima uživanje sadja in to je bila tudi rdeča nit tega projekta. Ker pa je jabolko sadež, ki raste po vseh sadovnjakih pri nas, je zato pomembno, da tudi otrokom približamo pomen avtohtonega sadja.


Tako smo v projektu izvedli:


-Razgovore o sadju, sadovnjaku, spoznavanje različnih vrst jabolk.
-Pogovarjali smo se, kaj lahko iz jabolk vse naredimo.
-Prebrali smo zgodbe, ki so povezane s to temo.
-Izdelovali različne likovne izdelke: slikanje sadovnjaka, izrezovanje jabolk, slikanje jabolk z akvareli, oblikovanje iz plastelina, slikanje tihožitja, gubanje črvička…
-Skuhali smo tudi jabolčne jedi: čežano, kompot, jabolčne rezine. Nekatere skupine so imele sadni piknik. Izdelali so tudi jabolčno – korenčkovo solato.
-Otroci so od doma prinesli tudi kuharske knjige in v njih smo poiskali recepte za jedi iz jabolk.


Otroci so aktivno sodelovali pri pripravi jedi, kar je še dodatno povečalo interes za uživanje sadja. Seveda pri tem nismo pozabili na higieno rok in umivanje sadja.


Naše likovne izdelke smo tudi razstavili, da so si jih lahko ogledali starši, učenci in zaposleni na šoli.


Za aktiv OPB sestavek napisala Marija Baš

 

Povezava na galerijo slik