Šolsko leto 2015-2016

 

Naravoslovni dan: obisk čebelarja

vrh __^

V torek, 31.5.2016, smo s četrtošolci obiskali čebelarja Ambrožič Blaža na Selu pri Bledu. Izvedli smo tri delavnice, ki so bile za vse zelo poučne. Spoznali smo drevesne vrste listavcev in iglavcev tako, da smo otipali lubje in liste. Sprehodili smo se do cvetličnega vrta, ki ga redno obiskujejo čebele. Zelo zanimiv je bil ogled čebelnjaka, kjer smo čisto od blizu videli izgled panja in v rokah držali trota. Okusili smo med, ki je bil zelo okusen. Kot zanimivost pri čebelnjaku je bil tudi pobegli roj čebel. Spoznali smo, da so samo slovenski čebelnjaki poslikani z zanimivimi pisanimi motivi na panjskih končnicah. V slikanju so se poskusili tudi učenci in nastale so pisane panjske končnice.

 

Slike si oglejte na tej povezavi...


Nekaj utrinkov.
Vodja ND: Petra Hrovat


 

 

 

Šola v naravi za učence 3. razreda v Kranjski Gori

vrh __^

Drugi teden v maju smo se tretješolci polni pričakovanj odpravili v enotedensko plavalno šolo v naravi v Kranjsko Goro. Čeprav je bila naporna, saj smo dvakrat na dan hodili plavat, smo si nabrali precej lepih spominov in novega znanja. Najboljše je bilo druženje s sošolci, različne igre, spoznavanje Kranjske Gore in legend povezanih z njo, video večera, dobra hrana, prijazni plavalni učitelji in še marsikaj.

 

Utrinke iz šole v naravi si lahko pogledate v šolski spletni fotogaleriji.


Erika Vidrgar,
vodja ŠVN za 3. razred


 

 

 

Zaključni koncert pevskih zborov OŠ Prežihovega Voranca Jesenice

vrh __^

V četrtek, 2. junija 2016, so na zaključni prireditvi v šolski avli nastopili pevski zbori naše šole. Za povabljene sorodnike in učitelje so pripravili zaključni koncert.
Zborovodkinja Stanka Mencinger, ki pripravlja vezna besedila za koncerte, se je odločila, da bo s poslušalci delila njena razmišljanja in razmišljanja pevcev o petju. Sama pravi, da je čudovit občutek, ko uglašeno poješ s skupino ljudi.
Otroški pevski zbor »Žepki« so pod vodstvom zborovodkinje Petre Hrovat po uvodni napovedi zapeli pesmico Sonce. Na resonatorjih jih je spremljala četrtošolka Anja, pri klavirju pa je sedela Metka Magdič. S pesmico Rojstni dan so želeli povedati, da je nekaj najlepšega, če ti nekdo zaželi s pevsko voščilnico. Pri pesmici Navsezgodaj zjutraj jim je na citrah pomagala šestošolka Katarina Brelih. Žepki so svoj pevski nastop končali s spoznanjem, da je najlepše doma, v pesmici Na potepu.
Otroški pevski zbor »Solzice«, pod vodstvom zborovodkinje Stanke Mencinger, se niso mogli odločiti, s katero pesmijo bi začeli, zato so začeli z Izštevanko. Pri naslednji pesmici Prvo leto služim, so za spremljavo poskrbele pevke same, petošolka Anja na metalofonu, četrtošolka Ana z violončelom in petošolka Živa s ksilofonom. V pesmici Fantič in vrabček sta solo točki izvedli Neja in Živa. S pesmico Tri čebele so želeli povedati, da tako kot petje zdravi, tudi med zdravi. Svoj nastop so zaključili s pesmico Jest bom pa na Dunaj rajžou, za katero so skupaj z zborovodkinjo dobili na letošnjem območnem srečanju od ocenjevalke največ pohval. Spremljala sta jih osmošolka Nika N. s kitaro in Martin s trobento, Ana z violončelom, Neja s klarinetom in še nekaj učencev na malih tolkalih.
Mladinski pevski zbor »Fortissimo« vodi zborovodkinja Metka Magdič, ki tudi spremlja vse zbore s klavirjem. Najprej so se predstavili z venčkom belokranjskih v priredbi zborovodkinje Metke, korake pa jih je naučila učiteljica Maruša Stres. Petje so spremljale osmošolka Olja na ksilofonu, Nika N. na zvončkih, sedmošolka Manca s klarinetom, šestošolka Klara pa s kljunasto flavto. Kot solistka pa se je predstavila osmošolka Maša. V naslednji pesmi Mama mia sta bili solistki Manca in napovedovalka Nika S.. Strinjajo se, da petje pozitivno vpliva na ljudi, zato so to izrazili v pesmici Glasba jezik je sveta. Svoj nastop so začeli s soncem in prav tako so končali, v pesmici Dan na dan sij nam sonce se je s solom predstavila Nika Š..
Zborovodkinje so se na koncu z majhnimi darilci zahvalile vsem tistim, ki so imeli še kakšno dodatno vajo, ker so spremljali zbor.
Za glasbeno spremljavo je poskrbela pianistka in zborovodkinja Metka Magdič, za scenarij in vezno besedilo učiteljica Stanka Mencinger, za vabila učiteljica Petra Hrovat in za odlično vodenje sedmošolka in pevka Mladinskega pevskega zbora »Fortissimo« Nika Sintič.

 

Slike si lahko ogledate tukaj...


Zapisala: Stanka Mencinger


 

 

 

Zaključna prireditev Verižnega eksperimenta

vrh __^

Zaključna prireditev Verižnega eksperimenta je potekala v soboto, 28.5. 2016, v dvorani Kolpern na Jesenicah.
To je bila že 12. Izvedba pri kateri sodelujejo učenci, dijaki in študentje iz Slovenije. Med njimi je bila zopet tudi ekipa naše šole v sestavi, Edin Deranić, Edin Kadirić, Ernest Eman Babača, Kristjan komloši, Timon Nemec, Aleksandar Karadžić, Timotej Matej Zagorc in Peter Milanovič, ki je skozi celotno šolsko leto izdelovala člen z naslovom KLIČI 112.

  
  


Na tem mestu bi se zahvalila tudi upokojencem. To so Boris Bregant , Drago Bartolić in Miro Koblar iz DU Jesenice, ki so nam pri delu vseskozi pomagali in nam tako podarili ogromno svojega časa in znanja. Posebej bi izpostavila g. Borisa Breganta, ki je bil gonilna sila pri sami izvedbi člena. Z njihovo mislijo, da tehnično znanje daje poroštvo za napredek in razvoj gospodarstva v Sloveniji, se je zgodba o verižnem eksperimentu na naši šoli pred štirimi leti tudi začela.
Verižni eksperiment je skupek naprav, ki se poganjajo ena za drugo, tako da prejšnja sproži naslednjo, v stilu podiranja domin. Verigo sestavljajo posamezni členi. Seveda za vsak člen – napravo veljajo pravila, ki se jih je potrebno držati.
Letošnji člen z naslovom KLIČI 112 predstavlja posredovanje gasilcev pri požaru. Gasilci v gasilnem domu prejmejo sporočilo, da gori hiša. Takoj gredo v akcijo. V hiši je ostal tudi ponesrečenec, ki ga je potrebno rešiti z dvižno lestvijo. Gasilec se dvigne do hiše in prične z iskanjem ponesrečenca. Ko ga najde, ga spusti po nosilih do helikopterja, ki ga odpelje v bolnišnico.
Čas potovanja kroglice na tej napravi je 45 sekund, čas izdelave člena, pa veliko ur. Pridobljeno tehnično znanje in spretnosti z izdelavo člena, bo učencem v veliko korist pri vsakdanjem delu in načrtovanju.
Naša ekipa s svojim členom je bila več kot odlična, saj je člen Kliči 112 prejel 1. nagrado - nagrado občinstva. Učenci so dobili potrditev, da so delo več kot dobro opravili, dobili pa so tudi nekaj dobrih idej za novo napravo v naslednjem šolskem letu.


Jesenice, 30.5.2016

mentorica Katrca Horvat


 

 

 

Šola v naravi za učence 2. razreda

vrh __^

Šola v naravi za 2. razred je bila tudi letos izvedena v Poljanski dolini v kraju Četena Ravan na turističnih kmetijah Tavčar in Davčen. Zaradi številne prijave učencev smo jo izvedli v dveh časovnih terminih. Učenci 2. A, B in 2. C razreda so bili v šoli v naravi skupaj z učiteljicami Brigito M. Begovič, Marto Lipušček, Metko Kacin in Matejo Cvetko, in sicer od 23. do 25. 5. 2016. V terminu od 25. do 27. 5. 2016 pa so bili v šoli v naravi učenci 2. A in 2. B razreda z učiteljicami Sergejo Podnar, Nevenko F. Urbas in Kristino Vilić ter učiteljem Gregorjem Gosarjem.


V obeh časovnih terminih smo imeli kar lepo vreme, zato smo lahko izpeljali ves načrtovan program in vse dejavnosti. Pri izvedbi smo sodelovali skupaj z domačini na kmetijah in nekaj zunanjimi sodelavci. Vsi so bili zelo organizirani, prijazni, ustrežljivi in so se vsak na svoj način znali približati učencem. Učenci so bili s šolo v naravi zelo zadovoljni. Radi so sodelovali pri vseh dejavnostih in se veliko naučili o življenju na kmetiji nekoč in danes, pa tudi o travniku, gozdu, čebelah, pohodništvu…

Slike si lahko ogledate tukaj...


Mateja Cvetko,
vodja ŠVN za 2. razred


 

 

 

Učenci 1. razredov so si ogledali Narodno Galerijo v Ljubljani

vrh __^

V torek, 24.5.2016, smo učenci 1. razredov obiskali Narodno galerijo v Ljubljani. Najprej smo odšli v park Tivoli, kjer smo pomalicali in se igrali na igralih. Nato smo odšli v galerijo. Pri vhodu smo si najprej ogledali Robbov vodnjak, nato nas je sprejela vodička, ki nas je peljala po galeriji. Ogledali smo si slike in kipe znanih umetnikov, na koncu pa nam je razkrila še kotiček škrata Gala.

Nekaj slik si lahko ogledate tukaj...

 

Vodja: Ana Sampa


 

 

 

Kulturni dan za učence 3. razreda; Obisk Prešernove Vrbe

vrh __^

V četrtek, 21.4.2016, smo se učenci 3. razredov odpravili v Prešernovo Vrbo v sklopu zaključka bralne značke. Zaradi velikega števila učencev, smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina si je vodeno ogledala rojstno hišo Franceta Prešerna, druga skupina pa je svoj dan začela pred spomenikom Prešerna. V občini Žirovnica ni živel in uspešno delal samo Prešeren, pač pa je bilo še nekaj takih, ki so pomembno zaznamovali slovenski čas. Zato smo spoznali in se pogovorili tudi o Matiju Čopu, Antonu Janši, Franu Saleškemu Finžgarju in Janezu Jalnu, katerih spomeniki so povezani V Pot kulturne dediščine, ki jo mnogi radi obiščejo. Od daleč smo si ogledali tudi cerkev Sv. Marka in se kot nekoč gospodarji posedli na 16 kamnov okrog stare lipe na sredi vasi, kjer je zadonela še Prešernova »O, Vrba« v izvedbi učenk. Kasneje sta se skupini še zamenjali. Ker pa nam je dan ponudil veliko sonca, smo to izkoristili še za sprehod skozi vas Vrba, mimo cvetočega travnika, po Cesarski poti in spet nazaj do avtobusov, ki so nas odpeljali proti šoli. Vrnili smo se polni novega znanja, zanimivih vtisov in sončne energije.

 

Oglejte si nekaj slik...

 

Maruša Stres


 

 

 

Učenci 1. b razreda so obiskali kmetijo

vrh __^

V petek, 22. aprila, smo učenci 1. b razreda obiskali kmetijo našega učenca Dina na Straži. Tja smo se odpravili peš. Ko smo prispeli, smo se najprej posladkali z rolado in sokom. Sledil je ogled kmetije. Videli smo kokošnjak s kokošmi in petelinom, kobilo, krave, ovce, koze, zajce, mačke in psa.  Kdor je želel se je lahko tudi slikal s kozličkom v naročju. Izvedeli smo veliko novega o vzreji in negi domačih živali. Imeli smo se super!

 

Oglejte si nekaj slik...

 

Ana Sampa


 

 

 

Nastop naših pevskih zborov na območni reviji

vrh __^

V sredo in četrtek, 20. in 21. aprila 2016, je v Kulturnem domu na Slovenskem Javorniku potekala območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov z naslovom Dobra volja je najbolja I. in II. V sredo, 20.4., sta se revije udeležila tudi naša šolska zbora OPZ Solzice in MPZ Fortissimo. Pevci in pevke OPZ Solzice so nam zapeli tri pesmi: Tri čebele, Fantič in vrabček in Jes bom pa na Dunaj rajžou. Vse pesmi so zapeli doživeto, najbolj pa je ostala v spominu slednja, saj so jo pevsko, govorno in instrumentalno popestrili na zelo zanimiv, šaljiv način. Vse čestitke zborovodkinji Stanki Mencinger, ki je pevce res odlično pripravila, saj so se na odru zelo dobro izkazali.


Mladinski pevski zbor Fortissimo se je predstavil s tremi pesmimi: Venček belokranjskih ljudskih, Preštevanka in Glasba jezik je sveta. Prvo pesem so zelo ubrano zapeli in zaplesali, ravno tako so odlično zapeli tudi drugo in tretjo pesem. Resnična pohvala gre vsem pevkam in pevcema, ki jih je vedno več glede na začetke, kar se je tudi slišalo. Vse čestitke zborovodkinji Metki Magdič, da je uspela kljub natrpanemu urniku zbrati vse pevce in jih tako odlično pripraviti na nastop.


Ponosni smo lahko, da imamo na šoli odlična zbora, s katerima delata ustvarjalni zborovodkinji, ki sta tudi moj vzor.


Nekaj utrinkov iz čudovitega dogodka.


Zvesta spremljevalka Petra Hrovat


 

 

 

Tehniški dan za učence 1. razreda

vrh __^

V sredo, 30.3.2016, smo v 1. razredih izvedli še zadnji tehniški dan- Poskusi iz naravoslovja. Dejavnosti so potekale v učilnicah, skupine pa so krožile. Tako so učenci v 1.c razredu oblikovali posodice iz gline, v 1.b razredu so ugotavljali lastnosti snovi ter kako se snovi oblikuje s pomočjo različnih orodij, v 1.a razredu pa so potekali poskusi z vodo.

 

Nekaj slik si lahko ogledate tukaj...

 

Ana Sampa


 

 

 

Andersenov večer

vrh __^

V petek, 1. aprila, smo ob mednarodnem dnevu knjig za otroke in mladino na šoli pripravili drugi Andersenov večer. Zbrali smo se ob 18. uri, zaključili pa ob 23. uri. Družili smo se polnih pet ur, delali smo vse mogoče – največ časa smo posvetili Andersenovi pravljici Grdi raček. Sestavili smo jo namreč kar v štirih jezik – slovenščini, angleščini, nemščini in francoščini. Smejali smo se klovnu Jaku, brali knjige, vsak udeleženec si je lahko eno tudi sam izbral.


Poglej si, kako smo preživeli prvoaprilski večer!


 

 

 

Velikonočni običaji

vrh __^

V sredo, 23. marca je na šoli potekal tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda. Naslov je bil Velikonočni običaji. Učenci so pod mentorstvom učiteljev izdelovali izdelke , ki jih delamo oziroma pripravljamo ob prazniku Velike noči.


Učenci 6. razredov so izdelovali različne pisanice, 7. razredi so se preskusili v peki potic, pletenic in velikonočnega hlebčka, 8. In 9. razredi pa so izdelali pletene košarice, lesene zajce, piščančke in rože. Za pomladno vzdušje na razstavi so poskrbeli aranžmaji iz zelenja, izdelane cvetoče češnjeve veje in pomladno cvetje iz krep papirja.


Nastala je prelepa razstava. Zahvala za to gre učiteljem mentorjem, ki so se res potrudili, da so učencem izdelki uspeli.

 

Slike si lahko ogledate tukaj...


Katrca Horvat


 

 

 

Nagradna igra v okviru kviza o zgodovini mesta Jesenic

vrh __^

 V preteklem tednu (7.-11.3.2016) so osnovnošolci od ponedeljka dalje lahko sodelovali v nagradni igri, ki je potekala v okviru tekmovanja o poznavanju zgodovine mesta Jesenice. Igro in plakat z različnimi fotografijami in komentarji starih Jesenic so v MCJ pripravili z namenom, približati učencem marsikatero zanimivost o ulicah, po katerih se vsakodnevno sprehajajo.


Vprašanje je bilo: Kako se danes uradno imenuje ulica, ki jo vidiš na fotografiji?


Pravi odgovor se je seveda glasil: Cesta maršala Tita.


V petek, 11.3.2016 ob 10. uri pa so zvoki skladbe Golica privabili vse sodelujoče v šolsko avlo, kjer so zaposleni iz Mladinskega centra izvedli žrebanje, srečni izžrebanci pa so prejeli USB ključke. Na žrebanju je bil prisoten tudi g. Zoran Kramar, direktor Zavoda za šport, ki je povedal nekaj besed o samem tekmovanju zgodovine mesta Jesenic in o občinskem prazniku Občine Jesenice ter prisotne povabil na tekmovanje, ki bo v ponedeljek, 14.3.2016 v dvorani kina Železar. Izžrebanci nagradne igre so: Tomaž Kernc 6.a, Janž Ramuš 6.b in Živa Oblak 5.b.


Čestitamo vsem izžrebanim in tudi vsem drugim, ki ste na vprašanje pravilno odgovorili!

 

Nekaj slikovnih utrinkov dogodka...


 

 

 

Medobčinsko tekmovanje v dvoranski atletiki

vrh __^

V torek, 8.3.2016 in v sredo, 9.3.2016 smo na naši šoli organizirali Medobčinsko dvoransko atletsko tekmovanje, na katerem so sodelovale štiri osnovne šole: OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Toneta Čufarja, OŠ Koroška Bela, OŠ Žirovnica. Učenci/ke so tekmovali v dveh starostnih kategorijah, in sicer prvi dan učenci 6. in 7. razreda ter drugi dan učenci 8. in 9. razreda. Tekmovali pa so v naslednjih disciplinah: tek 20 m, troskok z mesta, suvanje težke žoge (2 kg, 3 kg), skok v višino. Najboljši trije tekmovalci v vsaki kategoriji so prejeli medalje.
Vsem udeležencem in njihovim mentorjem se zahvaljujemo za sodelovanje in jim čestitamo za dosežene rezultate.


Rezultate si lahko ogledate na naslednji spletni povezavi...


Zapisala: Nataša Krajnc


 

 

 

Zimski športni dan za učence 1. razreda

vrh __^

V petek, 4. marca smo šli prvi razredi na športni dan – na zimski pohod iz Planice proti Tamarju. Ko smo v Planici zagledali smučarske skakalnice, še posebej velikanko, se kar nismo mogli načuditi njihovi mogočnosti in veličini. Kmalu pa smo doživeli še eno presenečenje: sneg, sneeeeeeeeeeeeg, SNEEEEEEEG, VELIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIKO SNEGA! Veliko snega obsijanega s soncem!!! Nismo se mogli zadržati, da ne bi začeli skakati v cel sneg in se valjati po njem. Vlekli smo drevesne veje, da je sneg padal na nas. V soncu je bilo videti, kot da z dreves na nas padajo kristalčki, biseri, diamanti. Lepoooooooooooo! In kaj je bilo najboljše?? Učiteljice so nam dovolile, da smo se valjali po snegu! Jupiiii! Čudovit športni dan! Še dolgo ga ne bomo pozabili.
Učenci prvih razredov.

Oglejte si še nekaj slik...


Zapisala učiteljica Mateja Kocjančič

 

PS:
Seveda smo tudi prehodili del poti proti Tamarju, tako kot so učiteljice imele v načrtu. Malica se je pa tudi prilegla.


 

 

 

Proslava pred kulturnim praznikom

vrh __^

Letos smo se odločili za proslavo, kjer so se v različnih umetniških točkah predstavili tako učenci nižje kot višje stopnje. Učenci prve triade so nas spomnili na pomen ohranjanja ljudskega izročila in pripravili točko Mlinarjeva hči, kjer so s pomočjo rešeta prikazali, kako so se svoje dni zabavali otroci. Na pomen ljudske pesmi nas je spomnil tudi otroški pevski zbor Žepki, ki je ob spremljavi citer zapel ljudsko Navsezgodaj zjutraj. Svoje literarno ustvarjanje sta predstavili učenki Neja Šutič in Nuša Šebjanič, ki sta prebrali pesem o šoli in o žalostni deklici.
Prešernovi pesmi Železna cesta in Pod oknom smo slišali ob spremljavi prečne flavte in kitare.
Učenci predmetne stopnje so poprijeli za svoja glasbila in pripravili 4 instrumentalne nastope.
Nastopila sta tudi Mladinski pevski zbor Fortissimo, ki zapel Prešernovo pesem Kam, ter otroški pevski zbor Solzice, ki nas je s pesmijo Prešernu opomnil, da je treba ljubezen do jezika ohranjati tudi danes.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate tukaj...

 

Zapisala:
Klavdija Kranjc Jensterle


 

 

 

Pustovanje na naši šoli

vrh __^

Učenci in učiteljice naše šole so se kot vsako leto lepo našemili v zanimive pustne maske, s katerimi so odganjali zimo. Učiteljice razredne stopnje so letos postale domine. Šolarji so se za nekaj časa spremenili v različne pravljične junake, kavbojce in indijance, junake iz risank, živali in druge pustne šeme. Dopoldan je tako potekal ob pustnem rajanju v telovadnici, kjer so se šeme predstavile.


Tudi v podaljšanem bivanju so se šeme postavile pred objektiv in zaplesale pustni ples.


Zapisala: Nataša Krajnc


 

 

 

Smučarski tečaj za učence naše šole v Kranjski Gori

vrh __^

Šola je v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice organizirala smučarski tečaj za učence naše šole. Tečaj je potekal od 1. do 5. februarja 2016 in ga je uspešno zaključilo 30 učencev, ki obiskujejo 1. do 4. razred. Tečaj je potekal na smučišču v Kranjski Gori v dopoldanskem času. Kljub malo slabšemu vremenu, je bil tečaj uspešno izveden. Žal zaradi vremenskih razmer ni bilo mogoče pripraviti zaključne tekme, vendar so kljub temu nekateri starši prišli na smučišče pogledat svoje otroke. Vsi tekmovalci so tudi prejeli priznanja o uspešno zaključenem smučarskem tečaju.

Nekaj slik si lahko ogledate tukaj..

 

Zapisala:

Nataša Krajnc


 

 

 

9. Mednarodni kulturno-likovni dogodek ''Igraj se z mano''

vrh __^

V četrtek, 4.2.2016, smo se s šestimi učenci naše šole, ki so sodelovali na likovnem natečaju in bili izbrani, odpravili na nagradno prireditev Igraj se z mano v Cankarjev dom v Ljubljano. Tam so nas pričakali prigrizki, animatorji, klovni, lutkar in koncert Zlatka z gosti. Sledila je skupna postavitev in otvoritev razstave. Po kratkem počitku in malici so sledile podelitve diplom in zahval ter za učence najbolj zabaven del – likovne delavnice.

 

Izdelovali smo beležke, štampiljke, obeske za ključe in verižice iz lesa. Vsak pa si je oblikoval tudi svojo značko. Z učenci smo kar neradi zapustili ta ustvarjalni kotiček, a nas je že čakal gledališki dogodek z naslovom »Ivan«, ki nam je na izjemno ustvarjalen in poučen način ponazoril ter približal življenje in delo velikega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. Za konec pa smo se še sprehodili do Moderne galerije na ogled stalne razstave in tako zaključili naše ustvarjalno-kulturno-zabavno druženje ter se polni vtisov odpeljali nazaj proti šoli.

 

Nekaj slik si lahko ogledate tukaj...

 

Zapisala: Metka Kacin


 

 

 

Tehniški dan za učence 4. razreda-izdelava svetilnika

vrh __^

Učenci 4. razredov smo imeli v torek, 2.2.2016, tehniški dan. Izdelovali smo svetilnik. Najprej smo sestavili preprost električni krog in razložili pomen posameznih sestavnih delov. Spoznali smo vlogo stikala, baterije, izolirnih žic, žarnice.
Zatem smo si ogledali načrt za sestavo svetilnika.
Svetilnik smo oblepili z barvnim papirjem tako, da sedaj izgledajo kot pravi svetilniki. Zelo pazljivi smo bili pri ravnanju z orodji.
Izvedeli smo, da je svetilnik naprava, večinoma kot višja zgradba, ki z oddajanjem svetlobnih signalov omogoča ladjam orientacijo.

 

Nekaj slik si lahko ogledate tukaj...

 

Zapisala: Renata Magnik


 

 

 

2. športni dan za učence 4. razreda

vrh __^

Učenci 4. razredov so imeli v petek, 22. 1. 2016, zimski športni dan – sankanje v Planici. Učenci so neizmerno uživali v spuščanju po strminah. Poleg tega so se valjali po snegu, drseli po ledu, vlekli sošolce na saneh in še in še. Nekaj utrinkov si lahko ogledate tudi na fotografijah.


Vodja ŠD: Irena Dolar


 

 

 

Zimska šola v naravi za učence 4. razreda

vrh __^

Od ponedeljek, 11. januarja, do petka, 15. januarja 2016, je skoraj polovica četrtošolcev izvedla zimsko šolo v naravi v Kranjski Gori. Smučali so na smučiščih v Kranjski Gori, nastanjeni pa so bili v domu Vila Kranjska Gora. Učenci, ki niso znali smučati, so se zelo dobro naučili in zadnji dan na tekmi pokazali že zelo spretno smučanje.

 

Učenci, vešči v smučanju, so zadnji dan pokazali prav zavidljivo smučanje po strmini smučišča. Vse tekmovalce so zadnji dan prišli spodbujat tudi starši.


Teden nam je zelo hitro minil, saj smo poleg smučanja izvedli tudi popoldanske dejavnosti: pohodi v naravo, gradnja bivaka, nočni pohod z lučkami, pisanje dnevnika, mini urice, ogled filma in veliko časa za družabne igre ter za druženje s prijatelji. Učenci so bili zelo zadovoljni z okusno hrano, ki sta nam jo pripravljali odlični kuharici. Šolo v naravi se bomo še dolgo spominjali.


Oglejte si nekaj utrinkov.


Spremljevalka: Petra Hrovat


 

 

 

Božično novoletni koncert pevskih zborov naše šole

vrh __^

Ravnatelj je v torek, 22.12.2015 povabil na srečanje in na koncert pevskih zborov naše bivše sodelavce.
Ob pričetku koncerta je najprej nekaj besed spregovoril ravnatelj, Robert Kerštajn.
Mentorice pevskih zborov so pripravile koncert z naslovom Praznični čas, kjer so se predstavili:
-Otroški pevski zborček »Žepki«, zborovodkinja Petra Hrovat,
-Otroški pevski zbor »Solzice«, zborovodkinja Stanka Mencinger,
-Mladinski pevski zbor »Fortissimo«, zborovodkinja Metka Magdič.
Za glasbeno spremljavo je poskrbela Metka Magdič.
Zbrali smo se tisti, ki smo svojim bivšim sodelavcem želeli stisniti roko in jim nameniti nekaj prijaznih besed za popotnico v novem letu. Ob pogostitvi smo se zadržali še v krajšem klepetu in obujanju spominov.

 

Oglejte si še nekaj utrinkov s koncerta...


Zapisala: Nataša Kranjc


 

 

 

Kulturni dan za učence od 1. do 5. razreda

vrh __^

Pred novoletnimi prazniki, 23.12.2015 smo za učence od 1. do 5. razreda organizirali plesne delavnice, ki so jih izvajale animatorke plesne šole Studio Ritem iz Kranja. Učence so naučile različnih koreografij. Plesali so na melodije Sončna ura, Despicable me, Better when I'm dancing, Arriva in Cheerleder. Na zaključnem delu v telovadnici so se predstavili s skupnim plesom.

 

Slike s plesnega dneva...

 

Učiteljice razredne stopnje


 

 

 

Drugi tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda

vrh __^

V četrtek, 3. 12. 2015 je na šoli potekal 2. tehniški dan. Učenci od 6. do 8. razreda so izdelovali okraske za avlo, novoletno jelko ter darila, ki jih prodajajo na novoletnem sejmu v avli šole. Denar od prodanih daril bo namenjen šolskemu skladu za potrebe učencev.
Učenci 9. razredov so imeli delavnice na temo varčevanja z energijo. Poslušali so predavanji Obnovljivi viri energije in Učinkovita raba energije. Predstavljena je bila termografija in izdelovali so hiške iz lesa, papirja, kartona in stiropora.

 

Oglejte si nekaj slik...

 

Danica Kikelj


 

 

Obiskal nas je Dedek Mraz

vrh __^

V prazničnih decembrskih dneh leta 2015 je učence 1. in 2. razredov obiskal dedek Mraz. Zbrali so se v telovadnici. Najprej jim je grajska gospodična predstavila zgodbico o kapi s cofom. Učenci so povedali, kaj jim ta zgodbica sporoča. Nato so priklicali dedka Mraza s pesmijo Siva kučma. Dedek Mraz jih je lepo pozdravil in razdelil bombončke. Po srečanju so učenci odšli v razrede. Učence 1. razredov je obiskal tudi v razredih in jim razdelil darila, ki so jih učenci z navdušenjem odprli. Na koncu so naredili tudi skupinsko fotografijo.

 

Oglejte si slike v Galeriji slik...

 

Zapisala: Nataša Krajnc


 

 

Med dvema ognjema, tekmovanje na OŠ Dobrova<